Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا)، کشورهای نوردیک به مجموعه کشورهای شمال اروپا(اسکاندیناوی) و اقیانوس اطلس که دارای قرابت فرهنگی بسیار هستند، گفته می شود که ایسلند، دانمارک، فنلاند، نروژ و سوئد را در بر می گیرد.
خبرگزاری روسی «اسپوتنیک» در گزارشی به هراس و نگرانی این کشورها از نفوذ افراطگرایی از طریق عربستان پرداخته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این گزارش آمده است:
چندین دهه است که محافل داخلی در کشورهای نوردیک همکاری میان حکومت های این کشورها و عربستان را از نظر اخلاقی مورد انتقاد شدید قرار می‌دهند و نسبت به حمایت آن از تندروی و افراطگرایی هشدار می دهند.
اقدام اخیر شاه عربستان در انتخاب محمد بن سلمان 31 ساله به سمت ولیعهد پادشاه که به خاطر اقدامات و سیاست‌های جنگ‌طلبانه شهرت دارد، باعث تشدید هراس‌ها در این کشورها نسبت به تشدید حمایت عربستان از افراطگرایی شده است.
کشورهای نوردیک که به اصطلاح صلح‌طلب هستند، سال‌هاست که به همکاری با کشورهای حوزه خلیج فارس و یا حتی فروش سلاح به این حکومت های دیکتاتور و مستبد، ادامه داده اند. این در حالی است که حمایت برخی از این کشورها مثل عربستان از افراط‌گرایی در سال‌های اخیر باعث افزایش نگرانی مردم در سراسر منطقه نوردیک شده است.
عربستان که در حال رقابت شدید با رقیب منطقه‌ای خود، ایران است؛ از منابع مالی هنگفتی برای گسترش نفوذ خود در نقاط مختلف دنیا استفاده کرده است.
این نفوذ از راه های مختلف انجام می شود، از همکاری‌ها و ارائه کمک‌های گسترده به مراحل ساخت مساجد در سراسر جهان گرفته تا آموزش ائمه جماعات و گسترش نوعی از اسلام که تنها کشورهای عربی آن را می‌پسندند و با آن موافقند، به خصوص اسلام وهابی.
مقدار دقیق پولی که حکومت عربستان و متحدان آن برای ترویج وهابیت مورد استفاده قرار داده‌اند، به طور دقیق مشخص نیست. در سال 2012 نشریه حکومتی «عین‌الیقین» عربستان در گزارشی اعلام کرد که ملک فهد به احداث بیش از 210 مرکز اسلامی، 1500 مسجد و 202 مدرسه در قاره‌های اروپا، آسیا، اقیانوسیه و آمریکا کمک کرد که منابع مالی آن به طور کامل، یا بخش عمده‌ای از آن، توسط حکومت عربستان تأمین شده بود.
«جیمز دورسی»، استاد دانشکده مطالعات ملی دانشگاه «ورزبورگ» در آلمان و کارشناس مسائل عربستان مکرراً نسبت به اقدام و تلاش بی‌وقفه حکومت عربستان برای توسعه افراطگرایی هشدار داده است. وی در این‌باره می‌گوید: عربستان در 50 سال اخیر بیش از 100 میلیارد دلار صرف این کار کرده است، که این میزان بیشترین و گسترده‌ترین مقدار سرمایه‌گذاری برای پیشبرد نفوذ در تاریخ بشر محسوب می‌شود. اقدامی که باعث گسترش تفسیر افراط‌گرایانه از اسلام شده است.
در سوئد، عربستان سرمایه ساخت مسجد «گوتنبرگ» را تأمین و به ساخت مساجد و مراکز اسلامی دیگر در شهرهای مختلف این کشور کمک کرده است.
«کارین رباس»، مقاله‌نویس نشریه «کریستیان استادزبلادت» در سوئد در این‌باره می‌‌نویسد: حقیقت این است که برخی از مساجد ساخته شده توسط عربستان و قطر در سوئد مشکل‌ساز شده اند. در بسیاری از شهرها از پول کشورهای عربی برای ساخت این مساجد استفاده شده و نقش داشتن حکومت‌های دیکتاتوری در احداث مساجد در سوئد، شگفت‌انگیز و عجیب است.
در مقاله دیگری که در نشریه «گوتبورگز‌پست» منتشر شده، آمده است که حکومت پادشاهی عربستان از دهه 1970 به طور فعالانه در زمینه گسترش تفسیر مورد نظر خود از اسلام در اروپا تلاش گسترده‌ای داشته است، از جمله ایجاد مراکزی چون اتحادیه مسلمانان جهان و مجمع جهانی مسلمانان جوان و همچنین ساخت مساجد و آموزش ائمه جماعات.
در این مقاله از دولت‌های اروپایی خواسته شده علیه تلاش ریاض برای گسترش وهابیت و سلفی‌گری اقدام کنند و این مسئله را که ترویج افراطی‌گری است به عنوان یک جرم معرفی کنند.
اوائل سال جاری میلادی بود که «کارل شیوتز وایب»، سفیر سابق نروژ در عربستان نسبت به تلاش این کشور برای گسترش وهابی‌گری ابراز نگرانی کرد.
وی در مصاحبه‌ای با نشریه «آفتن‌پست» نروژ در این‌باره گفت: وهابیت فرقه‌ای است که توسط یک واعظ تشنه قدرت و مبتنی بر تفکرات تعصب‌گرایانه وی ایجاد شده است. فرقه‌ای که پیروان دیگر مذاهب اسلامی را مرتد و کافر می‌نامد و همین تفکرات باعث پیدایش داعش و دیگر گروه‌های تروریستی شده است.
در سال‌های اخیر سرمایه‌گذاری‌های عربستان و کشورهای همسوی آن در این زمینه تشدید شده و در نتیجه به نگرانی ها از گسترش تندروی دامن زده است. بر اساس گزارش نهادهای اطلاعاتی آلمان، سرمایه‌گذاری‌های کشورهای کویت، عربستان و قطر موجب گسترش سلفی‌گری در آلمان شده است.
گزارش نهادهای اطلاعاتی انگلیس که به دستور دیوید کامرون، نخست‌وزیر سابق تهیه شده نیز موید همین مسئله است و نشان می‌دهد که عربستان در زمینه ترویج تفکر سلفی‌گری در این کشور سرمایه‌گذاری کرده است، اگرچه بعید به نظر می‌رسد مقامات انگلیس قصد مقابله با اقدامات حکومت عربستان را داشته باشند، چون همین چند وقت پیش قراردادهای چند ده میلیارد پوندی در زمینه صادرات تسلیحات با ریاض امضا کردند.
اوائل امسال دو کشور سوئد و نروژ به دلیل دادن رأی مثبت به ریاست عربستان بر کمیته زنان سازمان ملل به شدت مورد انتقاد قرار گرفتند.
رأی مثبت سوئد در حالی به عربستان داده شد که «مارگوت والستروم»، وزیر خارجه سوئد حکومت عربستان را یک حکومت قرون وسطایی نامیده بود.
طنز قضیه آنجاست که عربستان به عنوان بزرگترین ناقض حقوق زنان در دنیا شناخته می‌شود.
«هیلل نویر»، رئیس دیده‌بان حقوق بشر سازمان ملل انتخاب عربستان به ریاست این نهاد را اینگونه توصیف کرده بود: چنین انتخابی مانند آن است که فردی که به دلیل ایجاد حریق عمدی دستگیر شده به ریاست آتش‌نشانی شهر منصوب شود.

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۹۳۳۲۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تبیین و ترویج اندیشه های مهدوی در عصر شیخ الائمه

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مازندران، تمام کسانی که ائمه معصومین (ع) را به شهادت رساندند یقین داشتند که آنها بر حق هستند، مانند امام جعفر صادق که دنیا طلبی و حکومت خواهی و کینه ورزی منصور دوانقی باعث شد تا خورشیدی دیگر غروب کند و دلهای مومنان را به سمت قبرستان بقیع ببرد.

امام صادق (ع) در دوران زندگی پرخیر و برکتش، در ۱۰ حکومت بنی امیه و بنی عباس زندگی می کردند و با تقیه کردن در سخت ترین شرایط به همراه شاگردانش توانستند با تبیین، ترویج، اسلام و مکتب اهل بیت (ع) را به جهان معرفی کنند. چون در عصر امام صادق (ع) عصر ظهور فرقه ها و مذاهب الحادی بود شبه افکنی علیه اسلام، قرآن و اهل بیت باعث شد تا امام با برپایی مجالس و راه اندازی مدرسه های دینی با انحرافات در جامعه مبارزه کند.

امام صادق علیه السلام به شیخ الائمه معروفند و از ۶۵ سال عمر پربرکتشان ۳۴ سال امامت کردند و در این مدت توانستند ۴ هزار شاگرد را تربیت کنند.

حضرت امام صادق علیه السلام در پرتوی دانش الهی بیشترین نیازهای مادی، معنوی، فلسفی و عرفانی، بهداشتی، طب و نجوم بشریت را تا روز قیامت تامین کردندو عزاداری برای امام حسین (ع) و انتظار موعود را در میان پیروان اهل بیت رواج دادند.

همه علمای اسلام به ویژه امام خمینی (ره) در وصیت نامه خود نیز مردم ایران را متعهد به پیروی از آیین فقه جعفری دعوت کردند و امروز شاهد این هستیم که علم صادق در حوزه های علمیه و دانشگاه ها تدریس می شود. برابر اصل قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران دین رسمی کشورمان اسلام و مذهب جعفری اثنی عشری است و این اصل غیر قابل تغییر خواهد بود.

دیگر خبرها

  • فاشیسم با یک سلاح جدید بازگشته است: نظریه توطئه!
  • تربیت متخصص در علوم مختلف و ساختار سازی شیعه از مهم‌ترین اقدامات امام صادق علیه السلام بود
  • امام صادق(ع) آغازگر جهاد در عرصه فقه و تربیت جامعه اسلامی بود
  • نقش امام صادق(ع)در گسترش سیره تربیتی تشیع برای بیداری جهان
  • امام صادق(ع) آغازگر جهاد فقه و نهضت علمی اسلامی است
  • سیاست‌گذاری صحیح برای گسترش روابط با همسایگان در حوزه تقویت جایگاه گازی چگونه باید باشد؟
  • راهبردهای علمی و علمی امام صادق(ع) در مقابله با سطحی نگری فکری و عمل گرایی افراطی
  • ۲۵ شوال؛ شهادت امام جعفر صادق (ع)
  • تبیین و ترویج اندیشه های مهدوی در عصر شیخ الائمه
  • بسیج ظرفیت مادی و معنوی جهان اسلام برای کمک به فلسطین