Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایرنا ، حسین چراغی روز یکشنبه در نشست تخصصی با معاونان اداره کل بنادر و دریانوردی گیلان و تجار منطقه اظهار کرد: متاسفانه روند نزولی عملکرد بنادر شمال کشور به رغم سرمایه گذاری های بعمل آمده توسط بخش های دولتی و خصوصی نگران کننده بوده و میزان خطر سرمایه گذاری در این بنادر، افزایش یافته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با اشاره به وجود حدود 30 میلیون تن ظرفیت خالی در بنادر شمال کشور افزود: با تکمیل طرح های توسعه ای و زیربنایی در این بنادر ظرفیت خالی موجود در بنادر شمال به 50 میلیون تن افزایش می یابد.
چراغی ، توسعه روش های حمل و نقل جدید مانند حمل و نقل ریلی را به عنوان تهدیدی قابل پیش بینی برای کاهش سهم حمل و نقل دریایی خزر عنوان و تصریح کرد: برای تبدیل تهدید ها به فرصت نیازمند برنامه ریزی خاص برای فعال ساختن مسیرهای بهتر حمل و نقل و استفاده از روابط تجاری با کشورهای فرامنطقه ای نظیر هند و روسیه برای بهره مندی جهت تکمیل ظرفیت های بنادر شمال کشور هستیم .
مدیرکل بنادر و دریانوردی گیلان استفاده از کریدورهای جدید مانند کریدور شرق به غرب دریای خزر و استفاده از راه آهن و بنادر کشورهای قزاقستان، آذربایجان وگرجستان را یکی دیگر از راهکارهای تبدیل تهدیدات به فرصت عنوان و اظهار کرد: با بهره گیری از این مسیر می توان بخش قابل توجهی از مبادلات تجاری ایران و چین را از مسیر این کریدور و از طریق بنادر شمال کشور انجام داد.
چراغی در ادامه با اشاره به روند توسعه بنادر کشورهای حاشیه خزر و افزایش ظرفیت های بنادر کشورهای قزاقستان وآذربایجان اظهار کرد:حدود 25 بندر فعال در حاشیه دریای خزر وجود دارد که خدمات بندری از قبیل واردات و ترانزیت کالاهای نفتی و غیرنفتی را بین کشورهای ناحیه قفقاز ارائه می دهند.
وی با اشاره به افزایش ظرفیت بنادر کشورهای حاشیه خزر از 136 میلیون تن فعلی به 243 میلیون تن تا سال ٢٠٢٠ تاکید کرد: ظرفیت بنادر قزاقستان از 22 میلیون تن کنونی به 51 میلیون تن در سال 2020 و ظرفیت بنادر آذربایجان از 44 میلیون تن فعلی به 76 میلیون تن در سال 2020 می رسد.
چراغی با اشاره به کاهش چشمگیر حمل و نقل دریایی در بنادر خزر گفت: عملکرد بنادر حاشیه خزر از 63.9 میلیون تن در سال 2009 به 28.3 میلیون تن در سال 2016 کاهش یافته واین امر بیانگر آن است که با توجه به عرضه و تقاضای کنونی بازار و عملکرد بنادر، بین ظرفیت فعلی و توسعه آینده بنادر کشورهای حاشیه خزر تناسبی وجود ندارد.
وی میزان عرضه و تقاضا در سال 2020 را نامتناسب پیش بینی و خاطرنشان کرد: وجود چنین شرایطی موجب شد که تصمیم گیران بنادر حاشیه خزر به فکر ایجاد و پیدا کردن بازارهای جدید برای فعال سازی ظرفیت های موجود شوند تا با ظرفیت خالی و شکست سرمایه گذاری در بنادر خود مواجه نشوند.
چراغی به امضای تفاهم نامه کریدور شرق به غرب دریای خزر بین بنادر کشورهای قزاقستان، آذربایجان و گرجستان اشاره و تصریح کرد: هدف از انعقاد این تفاهم نامه ، گسترش سطح بازار حمل و نقل منطقه به حمل و نقل فرا منطقه ای و تغییر در الگوی بازار به دلیل وجود ارتباط مناسب بین اتحادیه اروپا و کشور چین است.
مدیرکل بنادر و دریانوردی گیلان اتحادیه اروپا را بزرگترین شریک تجاری کشور چین دانست و گفت: کشور چین پس از ایالات متحده دومین شریک تجاری اتحادیه اروپا محسوب می شود و پکن قصد دارد تا حجم مبادلات تجاری خود با اتحادیه اروپا را به یک تریلیون دلار تا سال 2020 افزایش دهد.
مدیر کل بنادر و دریانوردی استان گیلان ادامه داد: ایجاد کریدور جدید برای انتقال بخشی از این حجم از مبادلات گسترده تجاری راهکار مناسبی برای تکمیل ظرفیت های ایجاد شده در بنادر اکتائو در قزاقستان و باکو در آذربایجان در جهت پویا کردن سرمایه گذاری های بنادر این کشورها است.
انزلی در 40 کیلومتری غرب مرکز گیلان واقع شده و بندرگاه آن با قدمت بیش از 100 سال قدیمی ترین بندر شمال کشور محسوب می شود.
خبرنگار: رضا اکبری** انتشار دهنده : بابایی
7471 /6030

منبع: جماران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۹۶۰۴۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرداخت‌های تجاری ایران و روسیه تغییر می‌کند 

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، یکی از راهکارهای پیشنهادی، استفاده از ارزهای دیجیتال بانک مرکزی و دارایی‌های مالی دیجیتال است که محسن رحیمی، وابسته بازرگانی سفارت ایران در مصاحبه با رسانه‌های روسی به آن اشاره کرد.

رحیمی تاکید کرد: استفاده از روبل‌ دیجیتال و ریال‌ دیجیتال می‌تواند فرآیندهای تجاری بین دو کشور را ساده‌تر و به کاهش تاثیر تحریم‌های موجود کمک کند.

او در اواخر ماه آوریل از برنامه‌های ایران برای راه‌اندازی پروژه آزمایشی با هدف پذیرش کارت‌های پرداخت میر روسی خبر داد.

٢٢٣٢٢٣

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902296

دیگر خبرها

  • لزوم پرهیز تجویز و مصرف سرپایی داروی سفتریاکسون
  • رویکرد فرهنگی دروازه قرآن باید تغییر یابد
  • ترکیه رسماً توقف تجارت با اسرائیل را تأیید کرد
  • پرداخت‌های تجاری ایران و روسیه تغییر می‌کند 
  • ترکیه همه روابط تجاری با تل‌آویو را تعلیق کرد
  • بلومبرگ: ترکیه روابط تجاری با تل‌آویو را تعلیق کرد
  • ترکیه تمام روابط تجاری با تل‌آویو را تعلیق کرد
  • خود را به رویکرد امنا برای تغییر مدیریت مجلس آینده پایبند می‌دانم
  • پرداخت‌ های تجاری ایران و روسیه تغییر می‌کند؟
  • پرداخت‌های تجاری ایران و روسیه تغییر می‌کند؟