Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جماران؛ حجت الاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی رئیس جمهور روز چهارشنبه در آیین افتتاح راه آهن قزوین – رشت با قدردانی از حضور نمایندگی  از کشورهای دوست و همسایه از جمله آذربایجان، پاکستان و عراق اظهارداشت: پروژه راه آهن قزوین - رشت پیچیدگی های فراوان مهندسی داشت ولی به بهترین شکل اجرا شد  و باعث افتخار است که این پروژه بسیار مهم با تمام پیچیدگی‌ها از لحاظ احداث پل و تونل توسط مهندسین ایرانی طراحی و اجرا شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس جمهور اتصال چهارمین استان کشور به راه آهن سراسری و توسعه بنادر را از افتخارات این دولت برشمرد و از وزیر راه خواست تا در سال ۹۹ خط ریلی را به بندر کاسپین برساند.

دکتر روحانی با بیان اینکه بزودی راه آهن ایران و عراق متصل می شود، گفت: راه آهن ایران تا چین متصل شده و پیوند با همسایگان عمیق تر شده است و توسعه ارتباطات ریلی با همسایگان نشانه ای از شکست سیاست تحریم ایران است.

رئیس جمهور افزود: بسیار خوشحالیم که این راه‌آهن می‌تواند یک خط ریلی مهم و راهبردی در منطقه باشد و با امضاء تفاهم‌ها در این مراسم، این خط آهن از رشت به آستارا در مدت زمان کوتاهی ادامه یابد.

دکتر روحانی با اشاره به اینکه بهره‌برداری از این خط و اتصال آن به آستارا می‌تواند خلیج فارس را به شمال کشور، منطقه قفقاز، روسیه، شرق و شمال اروپا متصل کند، افزود: این راه‌آهن، شمال – جنوب و همچنین شمال به غرب به حساب می‌آید و توانمندی‌های زیادی برای حمل و نقل بین کشورهای منطقه را دارد.

رئیس جمهور با اشاره به اجلاس سه‌جانبه با کشورهای روسیه و آذربایجان و بحث و بررسی در خصوص این خط ریلی مهم، ادامه داد: در آن نشست درباره انتقال محموله ها  از طریق این خط ریلی به اروپا و همچنین کشورهای جنوب شرقی ایران و آفریقا بحث و بررسی شد که این راه‌آهن علاوه بر مزایا و رشد اقتصادی ایران و گیلان ره‌آوردهای محیط زیستی بسیاری نیز دارد.

دکتر روحانی با اشاره به اینکه مسیر تهران – رشت از طریق خط ریلی 4 ساعت خواهد شد که برای گردشگران، مسافران و حمل و نقل کالاها از اهمیت اساسی برخوردار است، از تلاش‌های وزارت راه و شهرسازی و سازمان برنامه و بودجه به منظور توسعه ریلی در این دولت قدردانی کرد.

رئیس جمهور تأکید کرد: 4 هزار کیلومتر مسیر ریلی در آغاز انقلاب اسلامی با افزایش 3 برابری به 12 هزار کیلومتر رسیده است و در دولت تدبیر و امید نیز طی 5 سال 20 درصد راه‌آهن کشور افزایش داشته است و در طول 2 سال توانستیم چندین استان را به راه‌آهن سراسری کشوری متصل نماییم و ان‌شاء الله در سال آینده نیز با اتصال راه‌آهن بستان‌آباد – تبریز شاهد اتصال پنجمین استان به راه‌آهن سراسری کشور باشیم.

دکتر روحانی با تأکید بر اینکه مسیر ریلی و تقویت بنادر از افتخارات دولت تدبیر و امید است، تصریح کرد: حمل و نقل و قدرت بنادر از اهمیت بسیاری برخوردار است و از لحاظ ظرفیت و جابجایی به بیش از 10 برابر ارتقاء یافته است و از 19 میلیون در اوایل انقلاب اسلامی به بیش از 200 میلیون ظرفیت بار رسیده‌ایم.

رئیس جمهور با اشاره به اقدامات دولت تدبیر و امید در توسعه بندر چابهار در جنوب کشور و همچنین بندر کاسپین در شمال ایران از وزیر راه و شهرسازی درخواست کرد تا با تلاش‌های روزافزون شاهد افتتاح راه‌آهن در سال 99 به بندر کاسپین، انزلی و در مرحله پایانی آستارا باشیم.

دکتر روحانی با تأکید بر اینکه  در بحث اتصال راه‌آهن نباید تنها به ابعاد اقتصادی آن توجه کرد، بلکه ارتباط ریلی می‌تواند، پیوندهای بین کشورهای منطقه را مستحکم‌تر کند، گفت: اتصال راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران به کشورهای پاکستان، افغانستان، ترکمنستان، آذربایجان، ترکیه و به زودی عراق برای جمهوری اسلامی ایران اهمیت اساسی دارد و همچنین می‌توانیم از طریق کشتی‌های رو رو به سایر کشورها متصل شویم.

رئیس جمهور تصریح کرد: این حرکت ارزشمند از لحاظ سیاسی برای تقویت رابطه کشورهاست و امروز نه تنها به دریای سیاه و مدیترانه بلکه از طریق راه‌آهن اینچه برون به چین متصل می‌شویم و پیوند جمهوری اسلامی ایران با کشورهای همسایه و جهان مستحکم‌تر می‌شود.

دکتر روحانی با تأکید بر اینکه این مهم نشان می‌دهد تحریم‌های یکجانبه علیه جمهوری اسلامی ایران مؤثر نیست، خاطر نشان کرد: ملت‌ها و دولت‌های منطقه تصمیم به برادری، دوستی، همسایگی و ارتباط مستحکم‌تر با یکدیگر دارند و آنانی که می‌خواهند در روابط کشورهای منطقه اختلال ایجاد کنند موفق نبوده و نخواهند بود.

انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: 40 سالگی انقلاب بودجه 98 حسن روحانی گیلان راه آهن قزوین رشت سفر روحانی به گیلان سفر رئیس جمهور به گیلان راه آهن قزوین رشت 40 سالگی انقلاب بودجه 98 امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۰۱۰۵۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حوضه خلیج فارس یکی از آلوده‌ترین پهنه‌های آبی در جهان است/ اولویت دیپلماسی زیست‌محیطی خلیج فارس

محیط زیست دریایی خلیج فارس و دریای عمان مشترک بین ایران و هفت کشور عربی همسایه با برخی از چالش‌های زیست محیطی مواجه هستند که صید بی‌رویه و غیر مسئولانه از منابع آبزی، تخریب و ایجاد تغییرات فیزیکی مناطق ساحلی، ریزش نفت ناشی از اجرای عملیات اکتشاف و استخراج و حمل‌ونقل نفت از جمله آن‌هاست.

آلودگی‌های با منشاء خشکی در خلیج فارس شامل فاضلاب‌های شهری و روستایی، پساب‌های صنعتی و کشاورزی، آلودگی‌های صنایع مستقر در مناطق ساحلی، عملیات عمرانی و توسعه غیراصولی در سواحل نظیر استحصال و خشک کردن دریا، انباشت پسماندها از جمله زباله‌ها و پلاستیک و میکروپلاستیک در نواحی سواحلی می‌شوند که نیازمند مدیریت اصولی است. در این شرایط رئیس گروه مطالعات دیپلماسی زیست‌محیطی دفتر مطالعات سیاسی و بین‌المللی وزارت امور خارجه به نقش دیپلماسی بر کاهش مشکلات زیست‌محیطی خلیج فارس تاکید می‌کند.

چالش‌های زیست محیطی خلیج فارس

 سید علی صالح پور با اشاره به از سرگیری روابط ایران و عربستان اظهارکرد: ما از سال گذشته به بعد با از سرگیری روابط سیاسی ایران و عربستان شاهد ایجاد فضای جدید در منطقه هستیم. این تحول زمینه‌های زیادی را برای ایجاد تعامل و مناسبات جدید بین ایران و کشورهای دیگر ایجاد می‌کند. در سطوح سیاست علیا (high politics) اراده و اهتمام میان رهبران سیاسی برای توسعه و نزدیک شدن روابط وجود دارد. در سطوح سیاست سفلی (low politics) نیز باید از ابزارها و زمینه‌های موجود برای تقویت روابط بهره‌مند شویم.

وی با بیان اینکه یکی از حوزه‌هایی که می‌تواند به تقویت روابط میان ایران و سایر کشورهای حوزه خلیج فارس کمک کند، محیط زیست است. چالش‌های محیط زیستی خلیج فارس متنوع است.  این پهنه‌ آبی از منظرهای مختلف که بیشتر ناشی از  آثار مخرب تغییرات آب و هوایی است، شرایط حساس و شکننده‌ای دارد. مسایل مربوط به آلودگی‌ها، طوفان‌های گرد و غبار و تنش آبی نیز مطرح است.

رئیس گروه مطالعات دیپلماسی زیست‌محیطی دفتر مطالعات سیاسی و بین‌المللی وزارت امور خارجه اضافه کرد: در این شرایط بیش از پیش لزوم جمع شدن کشورهای حاشیه خلیج فارس حول یک محور احساس می‌شود و باید به کمک هم نسبت به رفع این مسایل اقدام کنند. ما پیش از این در نشست‌های مختلف به کشورهای حاشیه خلیج فارس آمادگی خود را در راستای کمک به رفع چالش‌های زیست‌محیطی این پهنه آبی اعلام کرده‌ایم و حتی حاضر هستیم در چارچوب یک ساختار هشت کشوری یعنی شش کشور واقع در جنوب خلیج فارس به علاوه ایران و عراق در این زمینه اقدام کنیم.

وی در پاسخ به این پرسش که چه موضوعی می‌تواند در اولویت دیپلماسی زیست‌محیطی خلیج فارس قرار بگیرد، گفت: مهم‌ترین موضوعی که در چارچوب دیپلماسی زیست‌محیطی در حوزه خلیج فارس می‌تواند مطرح شود، «آلودگی نفتی» است که در سطح خلیج فارس پراکنده است. متاسفانه این پهنه آبی به علت عبور شمار تعداد زیادی نفتکش و نشت قابل توجه نفت از آن‌ها یکی از آلوده‌ترین پهنه‌های آبی در جهان محسوب می‌شود.

صالح پوردر پایان اظهارکرد: محیط دریایی خلیج فارس بسیار حساس است و به‌راحتی سیستم چرخش آب در این منطقه آسیب می‌بیند. فعالیت تاسیسات آب شیرین‌کن و گرمایش آب موجب تخریب مرجان‌ها می‌شود و از مهم‌ترین نکاتی است که در این پهنه آبی قابل توجه است و می‌تواند به عنوان اولویت‌ برای همکاری بین کشورهای حاشیه خلیج فارس مد نظر قرار گیرد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • تدوین نقشه راه تجارت ایران و عراق
  • تکمیل کریدور ریلی ترانس افغان تا سال ۲۰۲۷
  • نقشه راه تجارت ایران و عراق تدوین می‌شود
  • مذاکره جمهوری آذربایجان و اروپا برای توسعه کریدور میانه
  • رییس‌جمهور چین به فرانسه می‌رود
  • ماکرون با شی درباره تجارت و اوکراین صحبت می‌کند
  • حوضه خلیج فارس یکی از آلوده‌ترین پهنه‌های آبی در جهان است/ اولویت دیپلماسی زیست‌محیطی خلیج فارس
  • صندوق سرمایه‌گذاری مشترک ایران و امارات تشکیل شود
  • اردوغان: تجارت با اسرائیل را ندیده گرفتیم و این در را بستیم
  • جنگ کریدورها، موقعیت و فرصت ویژه ایران