Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-05@12:31:58 GMT

اروپا زیر ماسک کرونا

تاریخ انتشار: ۳۰ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۶۸۳۳۳۰

اروپا زیر ماسک کرونا

در ادامه این یادداشت ،‌می خوانیم: اجلاس ۲۷ کشور اروپایی روز جمعه با هدف احیای اقتصاد قاره اروپا که تحت‌تاثیر ویروس کرونا قرار گرفته است تا روز یکشنبه همچنان بعد از تمدید ادامه داشت. مباحث در بروکسل دو محور اصلی داشت؛ محور نخست بودجه ۵ ساله بود که ابتدا ۱۰۷۴ میلیارد یورو برای آن پیش‌بینی کرده بودند اما ۲۰ میلیارد یورو از پیش‌بینی قبلی کم کردند که به دلیل شیوع ویروس کرونا و آسیب‌های اقتصادی، تصمیم گرفتند بخشی از هزینه‌های بودجه‌ای کم کنند تا فشار کمتری به اعضا در شرایط رکود اقتصادی وارد شود، اما مبحث دوم مساله بسته کمک‌های اقتصادی به کشورهایی بود که بیش از دیگران از کرونا آسیب دیده ‌بودند و لازم بود که کمک‌هایی به این کشورها شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همان‌گونه که پیش‌بینی می‌شد این بحث مورد مناقشه قرار گرفت و تا لحظه تنظیم این یادداشت مناقشات بر سر این بسته کمکی در بروکسل ادامه دارد.

کشورهای شمال که به نسبه کشورهای ثروتمند هستند مانند سوئد، دانمارک، هلند و فنلاند خواهان تصویب یک بسته کوچک‌تر هستند، اما دو کشور قدرتمند محوری اتحادیه یعنی آلمان و فرانسه معتقدند که این بسته باید با همان رقم  ۷۵۰ میلیارد یورو تصویب شود تا کمکی به تضعیف بیش از حد اقتصاد قاره سبز بکند. این اختلاف‌نظر بین شمال و جنوب وجود دارد. کشورهای شمال اروپا تجربه کمک‌های پیشین را دارند و کمک‌هایی که در دوران بحران مالی حوزه یورو، به کشورهای ضعیف‌تر اتحادیه اروپا پرداخت کردند، هنوز موضوع بازپرداختش مورد مناقشه است و کشورهای جنوبی همچنان برای بخشش و استمهال بدهی‌های‌شان چانه‌زنی می‌کنند. الان هم طرح ۷۵۰ میلیارد یورویی کمک به کشورهای آسیب‌دیده‌ از کرونا، هنوز تصویب نشده، چانه‌زنی در مورد نحوه بازپرداخت آن آغاز شده است. کشورهای جنوب معتقد هستند که ۵۰۰ میلیارد یورو از این مبلغ باید بلاعوض باشد و  ۲۵۰ میلیارد یوروی باقی‌مانده باید با شرایط آسان‌تری برای بازپرداخت و اقساط تصویب شود. اما کشورهای شمالی معتقدند که تمام کمک‌ها باید به صورت وام باشد و هیچ کمک بلاعوضی نباید به اقتصادهای ضعیف‌تر اتحادیه اروپا پرداخت شود. نحوه بازپرداخت پیشنهاد شده ازسوی آلمان و فرانسه برای بخشی از این وام‌ها یک استمهال ۵ ساله و آغاز پرداخت از سال ۲۰۲۶ تا ۲۰۵۸ به مدت ۳۰ سال است. کشورهایی مانند ایتالیا و اسپانیا حتی به صورت وام به ‌شدت به این کمک‌ها نیاز دارند، اما هلند و همراهانش به ‌شدت با پرداخت بدون قید و شرط کمک‌های بلاعوض اعتراض دارند. امانوئل مکرون و آنگلا مرکل، نیمه شب شنبه با حالت قهر مذاکرات را به دلیل بی‌نتیجه ماندن رایزنی‌ها و اصرار طرفین بر مواضع‌شان ترک کردند و روز یکشنبه هم تا زمان تنظیم این یادداشت پیشرفت کمی در مذاکرات به دست آمد، اما اتحادیه اروپا نهایتا مجبور است راهی برای تصویب این بودجه پیدا کند. 

اگر این کمک‌های کرونایی تصویب و فشار بیش از اندازه‌ای به کشورهای شمال اروپا وارد شود، قطعا در سال‌های آینده شاهد افزایش شکاف شمال و جنوب در اروپا خواهیم بود و آن ترکی که با خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا بر بدنه این اتحادیه افتاد، با ناخرسندی و نارضایتی کشورهای شمال اروپا، عمیق‌تر خواهد شد. به اعتقاد من، علی‌رغم وجود این اختلاف‌نظر در مذاکرات روزهای اخیر، اروپایی‌ها هنوز به مرحله فروپاشی یا ناتوانی در تصمیم‌گیری نرسیده‌اند و اعتقاد من این است که علی‌الحساب کشورهای اروپایی در موقعیت کنونی بر اختلاف‌نظرهای کنونی فائق خواهند آمد. همه کشورهای اروپا متفق‌القولند که شیوع بیماری کووید۱۹ اثرات شدیدی بر اقتصاد کشورهای جهان و قاره اروپا گذاشته است و اگر این آسیب‌ها در کشورهای آسیب‌پذیرتر جنوب و شرق اروپا کنترل نشود، قطعا آثار آن در کشورهای ثروتمند و شمالی اروپا هم مشهود خواهد بود.
مکانیسمی که دولت هلند در مورد نظارت بر دموکراسی و روندهای دموکراتیک در کشورهای دریافت‌کننده کمک‌ها مطرح کرده است، با مخالفت برخی کشورها مانند مجارستان مواجه شده است. در واقع هلند پیشنهاد می‌دهد که اتحادیه بر نحوه تعامل دولت‌های دریافت‌کننده کمک‌های مالی با شهروندان‌شان و دیگر کشورهای جهان نظارت کند و رویه دموکراسی در این کشورها را در استمرار این کمک‌ها درنظر بگیرد. کشورهای شمال اروپا به‌ویژه هلند، از ابتدا معتقد بودند که کشورهایی که با فروپاشی بلوک شرق به بقیه اروپا پیوسته‌اند، هر چند باید با کمک‌های اقتصاد به آنها کمک کرد، اما نباید ارزش‌ها و معیارهای اروپایی از جمله دموکراسی و حقوق بشر در این کشورها نادیده گرفته ‌شود. این موضوع از ابتدا درخصوص پذیرفتن اعضای جدید در اتحادیه اروپا مطرح بود. در موارد دیگر مانند پناهندگان مشخص بود که این اختلاف میان کشورهای اتحادیه به‌ویژه بین کشورهای ثروتمند و کشورهای کمتر توسعه‌یافته مانند مجارستان و بلغارستان و یونان بسیار شدید است. کشورهای جنوب معتقد بودند که بیشترین آسیب را از پناهندگان می‌بینند و باید بیشترین کمک‌ها را دریافت کنند اما کشورهایی مانند هلند و سوئد، بیشتر با دیدگاه ارزش‌های اروپایی و معیارهای اروپا به مساله مهاجران نگاه می‌کردند و معتقد بودند که باید کشوری که عضو اتحادیه اروپا می‌شود، علاوه بر استانداردهای اقتصادی، استانداردهای سیاسی، دموکراتیک و آزادی‌های فردی و اجتماعی را هم نسبت به شهروندانش و هم نسبت به مهاجران اجرا کند. این جدل میان شمال اروپا و کشورهای جنوب به‌ویژه مجارستان به رهبری ویکتور اوربان شدید بود و هنوز هم ادامه دارد. من معتقدم که دعواهای سه روز گذشته در اتحادیه اروپا، فقط نوک کوه یخی است که اختلافات عمیق‌تر و ریشه‌دارتر میان کشورهای اروپایی را نشان می‌دهد. فکر می‌کنم که در آینده و میان‌مدت شاهد عیان شدن بیشتر این اختلافات باشیم. در حال حاضر آثار خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا و آسیب‌های ناشی از کرونا، بسیاری از اختلافات در اروپا را پنهان کرده است، اما نهایتا در میان‌مدت این اختلافات شدید رو خواهد آمد و از پشت ماسک کرونا بیرون می‌زند.

منبع: روزنامه اعتماد برچسب‌ها ویروس کرونا اتحادیه اروپا توسعه اقتصادی بریتانیا

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ویروس کرونا اتحادیه اروپا توسعه اقتصادی بریتانیا ویروس کرونا اتحادیه اروپا توسعه اقتصادی بریتانیا کشورهای شمال اروپا اتحادیه اروپا کشورهای جنوب میلیارد یورو کمک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۸۳۳۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کمک ۲۰ میلیون یورویی اتحادیه اروپا به افغانستان

اتحادیه اروپا اعلام کرد این اتحادیه و آژانس انکشاف و همکاری سوئیس 20 میلیون یورو را برای توانمندسازی جوامع محلی و کاهش اثرات منفی تغییرات آب و هوایی به افغانستان کمک می کند.

در این اعلامیه آمده است ۱۵ میلیون یورو این کمک‌ها‏ از سوی اتحادیه اروپا و ۵ میلیون دیگر آن از سوی آژانس انکشاف و همکاری سوئیس در اختیار نهاد افغان‌اید و شرکایش قرار خواهد گرفت.

اتحادیه اروپا همچنین افزوده است این کمک‌ها به افراد آسیب دیده در چهار ولایت افغانستان اختصاص یافته است.

باشگاه خبرنگاران جوان افغانستان افغانستان

دیگر خبرها

  • سطح امید به زندگی در اروپا به ۸۱.۵ سال رسید
  • بورل: همه اعضای اتحادیه اروپا روسیه را «تهدید» نمی‌دانند
  • رییس‌جمهور چین به فرانسه می‌رود
  • اذعان بورل به از دست رفتن قدرت آمریکا
  • رشد ۳۰ درصدی تجارت ایران و اتحادیه اروپا
  • بورل: موجودیت اوکراین به غرب وابسته است
  • بورل: هیچ همبستگی میان اروپا درباره روسیه وجود ندارد
  • ترینیداد و توباگو هم کشور فلسطین را به رسمیت شناخت
  • واکسن کرونای آسترازنکا چقدر تهدیدتان می‌کند؟ / اشتباهاتی که مردم را به تزریق این واکسن ترغیب کرد
  • کمک ۲۰ میلیون یورویی اتحادیه اروپا به افغانستان